Összefogás Dömösért Egyesület     Honlap

Egyesületünk 2006. február 12-én alakult meg, 11 alapító taggal, amit a megyei bíróság 1580./2006. sorszám alatt vett nyilvántartásba. Az egyesület első elnöke Novák Lajos lett, alelnökök ifj. Paulusz József és Szilágyi Gábor.

Az egyesület megalakításának igénye a faluban uralkodó közállapotokra vezethető vissza. A közélet megtisztítása, a falu elsorvadó közösségi életének újjászervezése, a faluban élő emberek korrekt tájékoztatása a falut érintő fontos döntésekről, - ezek voltak, és ma is ezek - az egyesülettel szemben támasztott legfontosabb igények.

Alapszabályunkban a kulturális, sport, környezetvédelmi, településfejlesztési tevékenységeké a főszerep.

2006. áprilisában indítottunk útjára a Dömösi Élet című, nyilvántartásba vett, időszaki lapot, amely ma is szerves része a falu tájékoztatásának.

A 2006. októberi önkormányzati választásokon egyesületünk színeiben indult jelöltek közül öten mandátumot szereztek és elnökünk elnyerte a polgármesteri megbízatást, így a 8 fős testület 6 tagja egyben egyesületünk tagja is. Ez a siker megerősít abban a meggyőződésünkben, hogy erős civil egyesületté kell válnunk.

2007. május 22-én tartott közgyűlésen Takácsné Gyenes Ildikót választotta a tagság elnökké, mivel Novák Lajos a polgármesteri teendők miatt lemondott tisztségéről.

Gyermekprogramok, színházlátogatások, túrák, előadások szervezésével telnek az egyesület napjai. Új tagok toborzása és anyagi hátterünk erősítése a feladat. Reméljük, hogy mielőbb sikerül a falu zilált közösségi életében változást elérnünk. Minden segítséget, támogatást, új tagot szeretettel várunk!

 

Dömös Község Önkormányzata: 2027 Dömös, Táncsics Mihály út 2.  Telefon: 06 33/507-050, 06 30/9444-982  email:Szélessáv-kereső
Weboldal üzemeltetője a Szélessáv Közhasznú Alapítvány / www.szelessavalapitvany.hu